Son Dakika

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ REDDEDİLDİ

 


Adana Milletvekili İsmail KONCUK; "İYİ Parti Grubu olarak verdiğimiz, öğretmen saygınlığının artırılması için tedbir alınması, ÖMK’nın yetersizliği için, Meclis Araştırması açılması teklifimiz bugün TBMM’de görüşülecek. Tüm siyasi partilerin destek vermesini diliyoruz." açıklamasıyla mesleğinde 5 yılını dolduran öğretmene sınavsız uzmanlık, 15 yılını dolduran öğretmenlere ise sınavsız baş öğretmenlik tazminatının verilmesini ve bu öğretmenlerin maaşlarında iyileştirme yapılmasını dilegetirdikleri kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını dile getirmişti.
 
İsmail KONCUK, 5 Ekim 2022 tarihinde TBMM'de yapılan oylamada Cumhur İttifakı Milletvekillerince kanun teklifinin reddedildiğini şu ifadelerle duyurdu: "ÖMK’nın yetersizliği ve öğretmen İtibarının artırılması için İYİ Parti Grubu olarak verdiğimiz Araştırma Önergesi Cumhur İttifakınca reddedildi. AKP adına konuşan Sn Orhan Erdem, öğretmenlerinin % 95’inin başvuru yaptığını ve memnun olduklarını söyledi. Biz gündemde tutacağız."
 
İşte kanun teklifinin tam metni:


 

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.