Son Dakika

İlk Beş Aylık Verilere Göre Memur ve Memur Emeklisinin Maaş Artışını Hesapladık






Memur ve Memur emeklilerinin aylıklarında yapılacak enflasyon farkı artışları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekonomik verilere göre hesaplanmaktadır. TÜİK, 2024 yılı Ocak:6,7 Şubat:4,53 Mart:3,16 Nisan:3,18 Mayıs:3,37 oranlarında Tüketici Aylık Fiyat endeksi açıklamıştı.


TÜİK'in açıkladığı verilerin Bağımsız akademisyenlece oluşturulan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verlerine göre her ay iki ila 4 puan düşük olduğu göz ardı edilmemelidir. Ayrıca TÜİK enflasyon hesabında kullandığı gıda, mal ve hizmet fiyatlarının kaynağını, enflasyon sepetinde hangi ürünlerin olduğunu açıklamamaktadır.

5 aylık kümülatif enflasyon yüzde 22,72 olarak gerçekleşti. İlk beş aydaki enflasyon farkı yüzde 6,64 olarak hesaplanmaktadır. Toplu sözleşme zammı olarak yüzde 10 olarak eklenecek. İlk beş aylık toplam: yüzde 16,64'tür.


Memur ve Memur Emeklilerinin 2024 yılı Temmuz ayı maaş artış oranının kesinleşmesi için haziran ayına ait enflasyon verinin eklenmesi gerekiyor. TÜİK, 3 Temmuz 2024 tarihinde Haziran ayına ait tüketici fiyat endeksi verilerini açıklayacak.


Enflasyon farkının zam olmadığı, memur ve memur emeklisinin aylıklarındaki değer kaybının telafisi olduğu unutulmamalıdır. Memurları Temmuz ayında yüzde yirmi civarında bir maaş artışı bekliyor.


Son güncelleme tarihi:3.06.2024 12:54

1 yorum:

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.