Son Dakika

MEB Şube Müdürlerine Okul İdareciliği ve Uzman Öğretmenlik Hakkı Geliyor


LİYAKAT-SEN'İN ÖMK VE EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLİĞİ HAKKINDA GÖRÜŞLERİ GEÇTİĞİMİZ AY PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ SN BÜLENT ÇİFTÇİ'YE İLETİLMİŞTİ. MEB ŞUBE MÜDÜRLERİNE UZMAN ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETMENLİĞE DÖNMELERİ HALİNDE YENİDEN GÖREVLENDİRME KAPSAMINDA OKUL İDARECİLİĞİNE BAŞVURMA HAKKI GELİYOR...

www.memurdavaları.com'dan alıntı özel haberdir. Alıntı haberin altında canlı link verilmiştir.

"Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent ÇİFTCİ ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan ARSLANTAŞ bugün Kayseri'deydi. Yapılan toplantılarda editör arkadaşlarımız da yer aldı.

Arkadaşlarımız yapılan görüşmelerle ilgili son bilgileri yine bizlere aktarıp haberleştirdiler.

İşte Öğretmenlerimizi Yakından İlgilendiren Toplantının Bilgileri:

1) Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği yayımlanmak üzere Resmi Gazeteye gönderildi. Bu seneki atama takviminde yeni yönetmelik uygulanacak.

2) Ek-1 ve Ek-2 sadeleştirildi.

3) Bir okula özgü olan ve sadece o okulun yöneticilerinin puan alacağı kriterler değerlendirme kıstaslarından çıkarıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalar gibi.

4) İller arası tayin olan yöneticiler gittikleri illerde tekrar yönetici olarak başvuruda bulunabilecekler. Anlaşılan o ki yöneticiler iller arası yönetici olarak değişiklik yapamayacak fakat il dışından yeni bir ile gelen yönetici yeni geldiği ilde yeniden atama kapsamında başvuru yapabilecek.

5) Proje Okulları için adil bir atama yönetmeliği çıkacak.

6) 4+4 devam edecek. Bunun yorumlamasını ise şöyle yapmaktayız. 4+4 rotasyonunun çok kısa bir süre olduğu hatta zulüme dönüştüğü, değil MEB’de hiçbir bakanlıkta bu kadar kısa bir yer değişikliği süresinin bulunmadığı ve bu uygulamanın yanlışlığı tüm kesimlerce kabul edilmekte fakat bu uygulama KHK ile yapıldığı için kanuni değişiklik gerektirmektedir. Bu yüzden 4 yılını dolduran yöneticilerin kendi okullarında kalmak istemeleri durumunda ek puan verilerek kalmasının sağlanacağını düşünüyoruz ki üstüne basarak bu düşüncenin duyum değil bize ait olduğunu belirtmek isteriz.

7) Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü yoğun bir şekilde ÖMK hazırlıkları yapıyor.

8) Eğitimciye uygulanan şiddete son verilmesi için aynen sağlıkçılara uygulandığı gibi direkt tutuklama için kanun değişikliği hazırlanıyor. Bu ceza ertelenemeyecek ve hafifletilemeyecek. Bu konuda MEB’in çok kararlı olduğu belirtildi. Bu durumu çok kez dile getirmiş hatta Eğitimci Yazarlar Derneği bu konuda TCK değişikliği tasarısını kamuoyuna sunmuştu.

9) Proje okullarıyla ilgili yeni bir yönetmelik çıkacak. Bu okullara yönetici ve öğretmen atama sistemi değişecek. Proje okulları öğretmenliği için sınav yapılmayacak ancak sıra puan sistemi devreye sokulacak. Proje okulları kriterleri karşılamadığı takdirde sürekli proje okulu olarak kalmayacak.

10) Okul yöneticilerine maalesef maddi iyileştirme görünmüyor.

11) Öğretmen rotasyonuna sıcak bakılıyor ve seneye uygulanabileceği düşünülüyor. Bu durum sadece düşünce aşamasında…

12) Öğretmen kökenli Şube Müdürleri için uzman ve başöğretmen ünvanları ÖMK’ya eklenecek. Eğitim öğretim sınıfından genel idare hizmetleri sınıfına geçen şube müdürleri, şeklinde ibare olması düşünülüyor.

13) ÖMK’nın TBMM’de değişikliğe uğrayıp uğramayacağı ise bilinmiyor.

Kaynak: memurdavalari/ÖZEL

son güncelleme tarihi: 17.02.2024 00:05

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.