Son Dakika

MEB Şube Müdürlerine Sınavsız Okul Müdürlüğüne Geçme İmkanı Geldi





Resmi Eğitim Kutumlarına yönetici görevlendirme yönetmeliğinde yapılan değişiklik 1 Mart 2024 tarihli resmi gazetede yayınlandı.


11. Madde, şube müdürü iken istifa edip öğretmenliğe dönenleri yakından ilgilendiriyor.


Şube Müdürü iken istifa edip öğretmenliğe dönenlerden önceden en az bir yıl okul müdürlüğü yapmış olmaları şartıyla yeniden görevlendirme kapsamında "sadece boş kalan yerlere" sınavsız olarak Müdürlük başvurusu yapma imkanı getirildi.


İşte yeni eklenen o madde:



"MADDE 11- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.


“Yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi

EK MADDE 1- (1) Daha önce yöneticilik görevinde bulunanlardan öğretmen olarak görev yapanlar, yeniden ve ilk defa görevlendirmelerden sonra yapılacak duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek için başvuruda bulunabilir.

(2) Başvurular, en az bir yıl yönetici olarak görev yapmış olmak şartıyla daha önce görev yaptığı yöneticilik ya da daha alt yöneticilik görevleri için yapılabilir.

(3) Başvuruda bulunanların görevlendirilmeleri, bu Yönetmeliğin yeniden yönetici olarak görevlendirilme hükümlerine göre yapılır."

"Tabii boş yer kalırsa..."

Son güncelleme tarihi 01.03.2024 00.30


1 yorum:

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.