Son Dakika

MEB Şube Müdürlerinin Okul Müdürlerinin Amiri Olduğu Tescillendi (Resmi görüş Yazısı)




Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız.


MEB Personel Genel Müdürlüğü, İnceleme ve soruşturma işlerinde tereddüte düşüp bakanlıktan görüş isteyen Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazdığı yazı ile şube müdürlerinin okul müdürü ve diğer memurların disiplin amirliği yetkisinde olduğunu bildirdi. Yazıda, okul müdürlüklerinin bağlı olduğu İl/ İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde, Milli Eğitim Müdürlerinden sonraki yetkilinin Müdür Yardımcıları/ Şube Müdürleri olduğu gerçeğinden hareketle, disiplin amirliği yetkisi bulunmayan şube müdürlerinin okul müdürünün amiri kapsamında olduğu ifade edildi.

03.02.2023 tarihinde Liyakat-Sen Meb Şube Müdürlerinden disiplin amiri yetkisinin alınmasını, karmaşaya neden olacağı gerekçesiyle eleştirmişti. Liyakat-Sen'in "DİSİPLİN AMİRLERİ DEĞİŞTİ TAŞRADA DÜZEN BOZULDU" başlıklı resmi yazısında "MEB Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nin 02.01.2022 tarihinde yürürlüğe girmesiyle MEB Taşra Teşkilatında görevli şube müdürlerinden, birimlerinde çalışan şef ve memurların disiplin amirliği görevi alınarak Milli Eğitim Müdürlerine verilmiştir. Söz konusu uygulama değişikliği taşra teşkilatında çeşitli yönetimsel ve disiplin sorunlarına yol açmaktadır.

1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Kararnamesinin “Bakanlıkların temel kuruluşları ve hiyerarşik kademeler” başlıklı 509. Maddesinde Taşra teşkilatı için öngörülen dört yönetim kademesinden biri olan şube müdürlükleri disiplin amirliği iş ve işlemlerinde By-Pass edilmiş, hiyerarşik yönetim dengesi bozulmuştur.


Disiplin Amirliği görevini yürütecek amirin; memurunu tanıması, çalışmalarını takip eden kişi olması bu görevin hakkaniyetle yürütülmesi için elzemdir. Ancak yüzlerce farklı personelin görev yaptığı il, ilçe müdürlüklerindeki tüm personeli Milli Eğitim Müdürünün tanıması, takip etmesi mümkün görünmemektedir. Şube Müdürlerinden disiplin amirliği görevinin alınması yönetim bilimiyle örtüşmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu uygulamadan vaz geçmelidir." ifadelerine yer vermişti. Liyakat-Sen bu konuda bakanlığa resmi yazı yazmasına rağmen Bakanlığımız maalesef herhangi bir iyileştirme yapmadı.

Haberin linki:

https://liyakatsen.org.tr/haberler/disiplin-amirleri-degisti-tasrada-duzen-bozuldu-612.aspx

Son güncelleme tarihi:23.02.2024 13:46

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.