Son Dakika

EBS İstedi MEB Şube Müdürlüğü Rotasyonunu Kaldırıyor




16 Şubat 2024 tarihinde MEB Personel Genel Müdürü Bülent Çiftci, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş; Daire Başkanları Kadir Kaplan, Aziz Özdemir, Kayseri İl Mili Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, il ve ilçe eğitim yöneticileri katılımıyla gerçekleştirilen Eğitim Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, MEB Taşra Teşkilatı Şube Müdürlerine uygulanan Zorunlu Yer Değiştirme uygulamasının (Rotasyon) kaldırılıp isteğe bağlı tayin şeklinde yapmayı düşündüklerini açıkladı.

2023 yılında, Eğitim Bir Sen (bir çok şube müdürünün halihazırda üyesi olduğu sendika!) Başkanı Ali Yalçın, Şube müdürlüğü sorunları konulu Çalıştay yapıp sonuç kitapçığını Bakan Tekin'e vermişti. Söz konusu kitapçıkta şube müdürlüğü rotasyonunun kaldırılıp puan üstünlüğüne göre isteğe bağlı yer değiştirme hakkının verilmesi talebi bulunuyordu. Bu durum, EBS istedi. "MEB Şube Müdürlüğü rotasyonunu kaldıracak." Şeklinde yorumlandı. Bu sene rotasyon olmayabilir.


Son güncelleme tarihi: 26.02.2024 13.50

8 yorum:

  1. 3-4-5. Bölgelerde çalışan arkadaşların canı çıksın diyorlar yani

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar insan mağdur edildikten perişan edildikten sonra mı kaldıracaksınız niye zamanında rotasyon illetini hem de sadece şube müdürlerine uyguladınız

    YanıtlaSil
  3. Herkes rotasyonu bilerek ve kabul ederek bu mesleğe başladı. Şimdi senelerce 4. ve 5. bölgelerde çalışan şube müdürlerine bu zulüm ve haksızlık olmayacak mı? Asla kabul edilemez mahkemelerden döner...

    YanıtlaSil
  4. Zaten bölgelerde çok adaletsiz, dağ başı ile deniz kenarı il merkezi aynı bölge hizmeti kapsamında bazı yerlerde. Öte yandan kimi öz evlatlar görevlendirmelerle zaten rotasyondan muaf, 3 5 gariban kendi içinde birbiriyle didişip duruyor yok kalksın yok kalkmasın diye, bu maaşlarla yer değiştirmekte şube müdürlerine ayrıca külfet,

    YanıtlaSil
  5. Kaymakamlık, Savcılık/Hakimlik veya Mali İşlerle ilgili yöneticilerin bulundukları yerlerde çok fazla kalmamalarının bir mantığı varken; meb şube müdürlerinin kısa aralıklarla yer değişikliğine tabi tutulmalarının izahı zaten bulunmuyordu. Meb şube müdürleri bir yere ne kadar çok aşina olursa, o kadar çok verimi artar. İsabetli bir karar olur.

    YanıtlaSil
  6. Rotasyon olmalı

    YanıtlaSil

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.