Son Dakika

CITIBANK,İNG,HSBC,DUBAİ,NBD BANKALARINA KİRA SERTİFİKASI İHRACI YETKİSİ VERİLDİ

 


5 Ekim 2022 Tarihli Kira Sertifikası İhracı Yetkisine İlişkin Basın Duyurusu

05 Ekim 2022

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası sermaye piyasalarında Dolar cinsinden bir kira sertifikası ihracı gerçekleştirmek amacıyla Citigroup, Dubai Islamic Bank, Emirates NBD Bank ve HSBC’ye yetki vermiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

Kira Sertifikası (Sukuk) nedir? Sukuk Yapıları Nelerdir?

  • Kira sertifikası ya da sukuk, bir varlığa sahip olmayı veya ondan yararlanma hakkını gösteren, yatırımcısına belirli periyotlarda sabit veya değişken getiri sağlayan, ikincil piyasalarda alım satıma konu edilebilen faizsiz sermaye piyasası ürünüdür.
  • Kira sertifikaları Varlık Kiralama Anonim Şirketlerince (VKŞ) ihraç edilir. VKŞ kendi nam ve sertifika sahiplerinin hesabına ve yararına, satın almak veya kiralamak suretiyle devralınan varlıkların finansmanını sağlamak amacıyla düzenlenen ve sahiplerinin bu varlıklardan elde edilen gelirlerden payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan menkul kıymetlerdir.

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.