Son Dakika

68 Bin Öğretmen İhtiyacına Karşın 20 Bin Atamaya Yapacak MEB, Maarif Vakfına 6 Milyar Lira'ya Kadar Kaynak Aktarılabilecek

 

 

28 Mayıs 2024 tarihli resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Yurt Dışında "insanlığın ortak değerlerini esas alarak" eğitim öğretim vermek amacıyla kurulan Maarif Vakfına MEB bütçesinden 5 Milyar 702 Milyon Türk Lirasına kadar kaynak aktarılacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 68 bin öğretmen açığı olduğunu söylediğini, bu açıklamasının "68 bin atama olacak" anlamını taşımadığını, ikisinin birbirinden çok farklı şeyler olduğunu vurgulayan Tekin, bu yıl sadece 20 bin öğretmen atanacağını açıklamıştı.

Tasarruf tedbirleri ve mali sıkıntılar gerekçe göserilerek resmi ihtiyacın üçte birinden daha az öğretmen atanmasına karşın yurt dışında eğitim hizmeti veren maarif vakfına milyarlarca lira kaynak aktarılacak olması tepkilere neden oldu.

Liyakat-Sen Genel Sekreteri Serdar GÜNDÜZ, X hesabından şu ifadelerle tepki gösterdi:


68 bin öğretmen ihtiyacım var deyip tasarruf gereği 20 bin atayacağım de. Yurtdışında "insanlığın ortak degerleri" için eğitim veren maarif vakfına 6 milyar lira kaynak ayır... Sadece yurtiçindeki öğretmen ve öğrencilere mi tasarruf uygulanıyor? @tcmeb @tcbestepe @CBegitimogretim

Son güncelleme tarihi: 29.05.2024 11:23

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.