Son Dakika

EBS’Lİ SÖZDE YÖNETİCİNİN HAKARETLERİNE LİYAKAT-SEN YÖNETİMİ SESSİZ KALMADI

Anayasa Mahkemesi (AYM) kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmeleri için yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma şartını Anayasaya aykırı buldu. Yüksek Mahkemenin aldığı karar, Memur-Sen ve Kamu-Sen yöneticilerinin ayarını bozdu. Memur-Sen apar topar çalıştay düzenleyerek sendikalarının dağılmasını engellemek, kamu çalışanlarının zihninde "bunlar yine bir engel çıkarırlar" düşüncesini hakim kılarak üyelerinin istifasını engellemeyi amaçladı. Bazı sözde yöneticileri yüzde 2 barajına takılan, sendikal hakları gasp edilen sendikalara ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Bu sözde yöneticilerden biri olan EBS genel sekreteri Talat Yavuz isimli 'biz talat efendi, diyeceğiz.' sarı sendikacının yazısında şu ifadeler bulunmakta:

"... bu genetiği bozuk organizmalar, Emek mücadelesi vermek için yola çıktığını iddia edenler, asalak yaşamayı, parazit gibi beslenmeyi nasıl içine sindiriyorlar?"


Liyakat-Sen yöneticileri, aleni hakaret ve sataşma içeren ifadelere sessiz kalmayarak sert tepki gösterdiler. İşte o tepkilerden bazıları:


@ey_gunes44: "Peki peki anladık! En büyük emeği siz verirsiniz. En yetkili sendika sizsiniz. Sizden başka herkes parazit... Peki peki anladık. Sen neymişsin be abi! Peki memur neden aç? @talatyavuz29"

@EmirKAZAK: "Halktan ve tabanından kopuk, yüce dinimizi sermaye edinen, GDO'lu ve parazit sendikacı arıyorsan attığın twitteki yorumları oku. Hadi "1007" "kazanımını" da al git.. @talatyavuz29"

@SerdarGunduz81: "Memur-sen ve sakat zihniyetli yöneticileri, Türk Sendikal tarihine #HastalıkX dönemi getirmiştir. Memurlar için @liyakat_sen kara gecede dolunay gibidir.  Hastalığın tedavisi #LiyakatSen dir. @talatyavuz29"

"Yanaşma ve işbirlikci yöneticilerin gayri milli icraatları nedeniyle Memur-sen 'in miadı dolmuştur. Yeni filizlenen, geleceğin sendikası #LiyakatSen kamu çalışanlarının doğan güneşidir."

"Memur-sen, kamu çalışanlarının cüzdanına atanmış kayyumdur. Sayelerinde Buçuklu zamlar nedeniyle şimdi yoksulluk sınırında yaşıyoruz. #memur #MemurEmeklileri"

Son güncellenme tarihi:22.01.2024 23:12

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.