Son Dakika

MEMUR AİLESİ BALIK ETİNİ UNUTTU

Haberin son güncellenme tarihi:

05.04.2023 10:15


Liyakatli Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası olarak üyelerimizin ekonomik durumlarını değerlendirme amacıyla yaptığımız anket sonuçlarına göre 2022-2023 kış sezonunda, memur ailesi ay da bir kez bile sofrasına balık eti koyamadı. Oysa üç tarafı denizlerle çevrili Yurdumuzda balık eti lüks olmamalı aksine dar gelirlinin, işçinin, memurun, emeklinin temel protein kaynağı olmalıydı.

Yüksek enflasyon nedeniyle alevlenen hayat pahalılığı, vatandaşın alım gücünü her gün düşürüyor. Emekli, açlık; Memur, yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Memura ve Memur emeklisine ısrarla zam yapılmamasını manidar buluyoruz. Ismarlama TÜİK rakamlarıyla belirlenen Tüketici Fiyat Endeksleriyle belirlenen  düşük artışlara bir de siyasete bulaşmış sendikaların işbirlikçiliği eklenince Memurun, emeklinin sırtındaki küfe daha da ağırlaşmaktadır.

Yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde fiyatlar artmakla beraber İstanbul Semt pazarı balık fiyatları şu şekilde;
 
Somon kilo.   220 lira
Levrek.     "      140 lira
Çupra.       "      160 lira
Hamsi.       "        60 lira

#LiyakatSen #MemuruOyalamayin #MemuraEkZam #MemuraRefahZammi #MemurlarTorbaYasada #memur20binalmiyor

Liyakat-Sen Genel Merkezi

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.