Son Dakika

İNSANLAR YARDIM BEKLERKEN DEPOSUNDAKİ ÇADIRLARI SATAN KIZILAY'A BÜYÜK TEPKİ

 

Kahramanmaraş Merkezli iki büyük deprem felaketinin ardından on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüz binin üzerinde vatandaşımız ise yaralandı. Yaklaşık On bir milyon vatandaşımız etkilendiği depremlerde milyonlarca vatandaşımız evsiz kaldı. Pek çok ev hasarlı olduğu için kullanılamıyor. Bölgede yüz binlerce çadıra ihtiyaç varken ve depremin üzerinden yirmi dört gün geçmesine rağmen çadır ihtiyacı halen karşılanamamışken Kızılay'ın halka yardım yapmak yerine kar elde etmeyi düşünmesi, deposundaki çadırları halka vermek yerine satmayı tercih etmesi kamuoyundan büyük tepki aldı.  

Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent'in paylaşımları;

* 15 bin 250 adet çadır aldık. 2 bin 50'si Kızılay'dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. Arkadaşlar Kızılay’ın internet sitelerinden çadır sattığını görmüşler. Sitelerde var. Ankara Eczacılar Odası da almış biz niye almayalım?

 * Hemen öğrendik ihracat yapılmak üzere hazırlanan 2050 çadır var. Kızılay’ın iştiraklerinin çadır sattığı piyasada biliniyor. Deprem zamanı veya değil, biliniyor. Ben o an hiçbir şey düşünemiyorum. İnsanlar ölüyor orada, dışarıda tir tir titriyorlar. Benim orada insanlara çadır getirmem lazım.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın açıklaması:

“Maliyetine sattık” , “Ahbap Derneği ve Türk Kızılay işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın açıklamaları:  

"Ben bu Kızalay'a kan bile vermem" diyen gazeteci Murat Bardakçı'yı eleştirdiğini hatırlatan Fatih Altaylı “'Bu Kızılay’a zerre güvenmiyorum' diyen Murat Bardakçı’ya Kurumları koruyalım' dediğim için utandım. Ortada kurum murum kalmamış. Bardakçı çok haklı imiş." 

 


Son güncelleme Tarihi:28.03.2023 13:38

 

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.