Son Dakika

SENDİKACI GÖZÜYLE ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU DEĞERLENDİRMESİ (VİDEO HABER)

 

 

Liyakatli Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Liyakat-Sen) Ağrı İl temsilcisi Serdar GÜNDÜZ, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu değerlendirdiği videosunu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Videoda şu ifadelere yer verildi: "

*Öğretmenlik Meslek Kanunu detayları düşünülmeden hazırlamış, dar kapsamlı bir yasal düzenleme.

*Sınav şartı kaldırılmalı, Kanun revize edilmelidir.

*Şöyle ki: Uzman öğretmen veya baş öğretmen olacak öğretmenlere; okul idarecisi, müfettiş, şube müdürü olmak için görevde yükselmede bir avantaj sağlanmıyor. DYK, İYEP kurslarında bir öncelik tanınmıyor. Hizmet puanı bile verilmeyecek.

*Farklı branşlardan öğretmenleri aynı sınava tabi tutmak da bir başka tutarsızlık. Öğretmenliğe ilk atamada bile branşa göre alan sınavı yapılıyor.

*Özel üniversitelerden tezsiz yüksek lisans adında formasyon dersleri alan en az on yıllık öğretmen sınavsız uzman oluyor. Formasyon derslerini lisans eğitimi içinde alan eğitim fakültesi mezunlarına ise sınava gireceksin deniyor.

*Türk Milletinin zihninde “Başöğretmen” denilince Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta başında alfabemizi öğretirken ki fotoğrafı canlanıyor. Başöğretmen kavramının manevi bir anlamı var. Onun yerine TSK ve Emniyette kullanılan ‘kıdemli,’ sıfatı ‘kıdemli uzman öğretmen’ şeklinde tercih edilebilirdi.

*Öğretmen kökenli eğitim müfettişlerine, MEB şube müdürlerine ve il, ilçe milli eğitim müdürlerine uzman ve başöğretmenlik hakkı verilmeliydi.. "

İşte o video:


Son güncelleme Tarihi:28.03.2023 13:38


Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.