Son Dakika

EMİR KAZAK: KAMUDA HİYERARŞİK DÜZEN VE LİYAKAT TASFİYE EDİLMİŞTİR.

 


Devleti kurumlar, kurumları ise çalışanlar yüceltir dedik,! 
Tercih edilenin, tercih edilmeyenlere göre hangi obkejktif kriterlere ve üstün özellikleri haiz olduğu bilinmeyen kişilere kamu yönetimi emanet edildi.

Liyakatın önündeki en büyük engel mülakat dedik.!
Hangi üstün özelliklere sahip olduğu bilinmeyen "yöneticiler" ve hayatında hiç mülakata girmemiş kişiler eliyle mülakat komisyonları oluşturuldu.

Kamu düzeni için istihdam tipleri sadeleştirilmelidir dedik.!  
Kadrolu istihdam tiplerine  paralel 4/C görünümlü 4/B'liler, TYP'liler ve  Sözleşmeliler adı altında değişik alanlarda yeni istihdam tipleri oluşturuldu. Şef görünümlü memurlar, memur görünümlü işçiler, Aynı ünvanda koordinatör yöneticiler, hiyerarşide olmayan ünvanlar üretildi.

Eşit işe eşit ücret dediler.!
Bırakın farklı kurumda aynı işi yapanların ücretlerinin eşitlenmesini; Saymanı Şef'den ve Şube Müdüründen, İşçiyi memurdan; Meclisteki odacıyı, belediyedeki çaycıyı,  üniversite mezunu memurdan üstün tuttular. 
En sonunda da memur maaşını asgari ücret maaşına eşitlediler. 

Herkese 3600 dediler.!
İbadetini yaparken aynı zamanda da kamu görevini yapmış sayılan imama 3600 verirken, ünvanına belirli bir mesleki tecrübeden sonra yazılı ve mülakat sınavında başarılı olarak atanan şef'e 2800 verdiler. Saymanı, imamı, bekçiyi şube müdürü ile eş tuttular. 

Dilleri Liyakat Dedi.!
Yüzbinlerce Liyakatli ve kendini yetiştirmiş insan kaynağı varken 
Vicdanları; şoför müdür, İmam daire başkanı olur dedi.
Devletin kurumları babalarının çiftliği olsa çoban olarak işe almayacakları kişileri yönetici yaptılar 
yetmedi bir dönem yönetici olarak atadıklarını görevden alarak yerlerine yenilerini atarken görevden aldıkları kişileri de havuza alarak değişik ünvanlar vermek suretiyle havuzda vakit geçiren bankamatik memurları yaptılar. 
Yabancı bir istihbarat örgütü Türkiye Cumhuriyeti kurumlarını nasıl çökertebiliriz diye kafa yorsa bunu başaramazdı
Demem o ki .!
Kamuda Hiyerarşik Düzen ve Liyakat Allah'ın Rahmetine kavuştu.
 
Emir KAZAK
Liyakat-Sen Genel Başkanı 

Son güncelleme Tarihi:28.03.2023 13:38

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.