Son Dakika

Veli-Der’den Mezuniyet Balolarına Yasak Kararına tepki


 

Veli-Der İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Aydın, ,ANKA Haber Ajansından Tenzile AŞÇI'ya açıklama yaparak MEB'in yıl sonu balolarını yasaklayan kararını eleştirdi. Turgut Aydın'ın Açıklaması şu şekildedir:

“Çocuklarımızın da itibarı var”

“Okul dışında farklı lüks mekanlarda yıl sonu etkinliklerinin yapılması zaten belli bir elit kesim için geçerli. Toplumun büyük bir kesimi için bu geçerli değil. Kamu okullarında eğitim gören çocukların çoğu zaten bu tür sene sonu etkinliklerini okullarında yapıyorlar. Çünkü yaşanan ekonomik kriz nedeniyle aileler zaten yaşamlarını zar zor devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben de bir öğretmen olarak işin içindeydim. Yıllardır devlet okullarında mezuniyetler, sene sonu etkinlikleri okullarda yapılıyor zaten.”

“Bakanlık yasaklamalarla uğraşacağına çocuklarımızın çok daha acil sorunları vardır”

“Geçenlerde özel bir televizyon kanalında Milli Eğitim Bakanı’na ‘Liselerde mezuniyet baloları yasaklandı mı’ diye soruluyor. Kendisi de ‘Niye yasaklayalım mezuniyet balolarını ki. Biz mezuniyet balolarını falan yasaklamadık. İlave maddi külfete neden olmasını istemiyoruz’ yanıtını verdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği genelde de şöyle bir ibare var… ‘İl Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği 7. maddesinin 2. fıkrasında sıralanan etkinlikler arasında mezuniyet günü de yer almakla birlikte Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının bu minvalde faaliyetler gerçekleştirmesine yönelik bir zorunluluk bulunmamaktadır.’ ‘Zorunluluk bulunmamaktadır’ dediğiniz zaman sene sonu etkinliklerinin iptal edilmesi yönünde il milli eğitim müdürlüklerine, mülki amirlere mesaj vermiş oluyorsunuz. Bunun bir örneği İzmir’de Bornova Anadolu Lisesi’nde yaşandı. Daha önce izin verilmiş olmasına karşın sonradan çeşitli gerekçelerle iptal edildi. Bu, bu sene değilse bile önümüzdeki sene bu tür etkinliklerin iptal edilmesinin önünü açan bir açıklamadır.”

“Bu yasakçı zihniyetlerle ülkemiz çok daha geriye gidecektir”

“Evet. Gerekçe olarak da masraflar veya yapılan harcamalar, velilere ekonomik külfet getirebileceği gösterilebiliyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyenler öncelikle tasarrufu kendileri yapmalılar. Lüks ve şatafatlı yaşamlarından vazgeçsinler. Eğer kendi itibarlarını düşünüyorlarsa çocuklarımızın da itibarı var. Onları da düşünsünler. Kendi lüks ve şatafatlı yaşamlarından vazgeçsinler.”

Kaynak:https://ankahaber.net/haber/detay/veliderden_balo_tepkisi_bakanlik_yasaklamalarla_ugrasacagina_egitimin_cok_daha_onemli_sorunlari_var_182681


Son güncelleme tarihi:5.06.2024 14:15

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.