Son Dakika

Bakan Tekin'den Sendika başkanlarına yemek daveti

 


Öğretmenlerin devlet tarafından ''fonlandığı'' açıklamaları ve mülakat ısrarı nedeniyle tepkileri üzerine çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sendika Başkanlarına gönderdiği davetiyede Kurban Bayramını tebrik ederken 24 Haziran 2024 tarihinde saat 18.30'da Mogan Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde yemeğe davet etti.

Liyakat-Sen Genel Başkanı Emir Kazak yemek davetine katılacağını belirtti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, daveti "samimi bulmadıkları" gerekçesiyle katılmama kararı aldılar. Türk Eğitim-Sen ise yurt dışı programları nedeniyle etkinliğe katılamayacak.  Eğitim Bir-Sen, davete katılacak sendikalar arasında yer alıyor.

"Yemek Davetinde Figüran Olmayız"

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerini de yemeğe davet ettiğini ancak bu daveti reddettiklerini belirtti.

"Yemek Mi Yiyecekler, Müfredatı Mı Görüşecekler?"


Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak da Tekin’in yemek davetine katılmayacaklarını duyurdu. Irmak, daveti "samimi bulmadıklarını" ifade etti.

Ancak, etkinliğe katılmayan sendika başkanlarının eleştirileri, Bakanlık ve sendikalar arasındaki iletişim kopukluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Son güncelleme tarihi:24.06.2024 13:31

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.