Son Dakika

CHP'den Ankara'da Büyük Emekli Mitingi

 

Cumhuriyet Halk Partisi 26.05.2024 tarihinde Başkent Ankara'da "Büyük Emekli Mitingi" düzenledi. Onbinlerece emeklinin katıldığı mitigde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, iktidardan başta emekliler hakkı yenmiş tüm kesimlerin hesabını soracağını belirterek, emekli aylıklarının acil iyileştirmesi talebini yineledi. Özgür ÖZEL: "Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Emeklinin Ekonomisi Normalleşmeden Türkiye Normalleşemez” açıklamasında bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Ankara Tandoğan Meydanında düzenlenen ‘Büyük Emekli Mitingi’nde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Emekli, devletin aynadaki kendi görüntüsüdür" sözünü hatırlattı. Taşcıer, şunları söyledi:


“EMEKLİ DEVLETİN AYNADAKİ KENDİ GÖRÜNTÜSÜDÜR”


Bir ülkenin medeniyet seviyesi emeklilerinin nasıl yaşadığıyla ölçülür. Sizler gece gündüz demeden farklı sektörlerde ya da kamuda alın terinizle, emeğinizle bu ülkeye yıllarca hizmet ettiniz. Huzurlu bir geleceği güvenceli bir yaşamı hak ettiniz.


Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi emekli devletin aynadaki kendi görüntüsüdür. Bugün emeklilerimizde ne görüyorsak ülkemizde de gördüğümüz odur. Ne yazık ki tablo karanlık. İşte bu yüzden bugün evde ailelerinizle vakit geçirmek yerine hakkınızı olanı almak için mücadele ediyorsunuz. Bir parkta keyifle oturup çayınızı yudumlayarak gazete okumak yerine çay simit hesabı yaparak ay sonunu nasıl getireceğinizi kara kara düşünüyorsunuz. Sinemaya, konsere ya da bir spor etkinliğine bilet yerine ek iş arıyorsunuz. İŞKUR’un kapısında sosyalleşiyor, insan onuruna yaraşan koşullarda tatil yörelerine gitmek yerine KYK yurtlarına mahkûm oluyorsunuz. Refah ve bolluk içinde ülke kaynaklarından hak ettiğiniz payı almak varken ucuz gıda kuyruklarında ömür tüketiyorsunuz." açıklamalarında bulundu.

Son güncelleme tarihi:27.05.2024 16:14

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.