Son Dakika

Crocus City Hall Terör Saldırısı Sonucu Rusya'da Yas İlan Edildi

 

Rusya Devlet başkanı Putin “Crocus City Hall” adlı konser salonunda gerçekleşen ve 133 kişinin öldüğü terör saldırısıyla ilgili Rus halkına seslendi.


Başkan Putin, Moskova’daki terör saldırısı nedeniyle 24 Mart’ı ulusal yas günü ilan ettiklerini belirterek "Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız," açıklamasını yaptı.


Türkiye'de yıllar önce yapılan  ve onlarca insanımızın ölümüyle sonuçlanan Reina terör saldırısına benzeyen bu saldırıyı “kanlı, barbarca bir terör eylemi” olarak tanımlayan Putin, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi.


Putin, hayatını kaybedenlerin ailelerine gerekli tüm desteğin verileceğini söyledi. “Yakınlarını ve dostlarını kaybeden herkese derin ve samimi başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Sizlerle birlikte tüm ülke, tüm halkımız acı içindedir. 24 Mart'ı ulusal yas günü ilan ediyorum,” sözlerinde bulundu.

son güncelleme tarihi:24.03.2024 19:20


Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.