Son Dakika

ANAYASA MAHKEMESİ 18 OCAK'TA YÜZDE 2 BARAJI KONUSUNU GÖRÜŞECEK

 

Anayasa Mahkemesi Memur Sendikalarına toplu sözleşme ikramiyesi verilmesi için toplam üye sayısının yüzde 2'si kadar üye yapma zorunluluğu getiren kanun değişikliğine yapılan itirazı 18 Ocak 2024 tarihinde görüşeceğini takvimine ekleyerek ilan etti.

Ana Muhalefet Partisi sıfatıyla Cumhuriyet Halk Partisi, söz konusu antidemokratik ve hukuksuz kanun teklifinin iptali istemiş ve AYM nezdinde iptal davası açmıştı. Anayasa Mahkemesi Raportörünün iptal yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. Sarı sendikalara üye olanın para ile ödüllendirildiği, üye olmayanların ise parasının kesilerek cezalandırıldığı bir düzenin sonuna yaklaşıyoruz.

Yaklaşık bir yıldır sadece yandaş sendikalara üye olan memurlara ikramiye adı altında para ödeniyordu. Bağımsız ve muhalif sendikalara yaşam hakkı tanımayan anlayışın ürünü olan yüzde 2 barajının kaldırılacağını ümit ediyoruz. 

Son güncelleme tarihi:15.01.2024 12:36

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.