Son Dakika

AYM, 27 ARALIK 'TA YÜZDE 2 BARAJINI GÖRÜŞECEK

 


Anayasa Mahkemesi (AYM) memur sendikalarının örğütlenmesini ve sendikacılığı engelleyen antidemokratik yasa değişikliğinin iptal başvurusunu gündemine aldı. Anamuhalefet partisi sıfatıyla CHP grubu YM'ye iptal başvurusu yapmıştı.



AYM, Yüzde iki barajını 27 ve 28 Aralık 2023 tarihinde görüşmek üzere gündemine aldı. Aynı antidemokratik uygulama 2021 yılında toplu sözleşmeye yüzde bir olarak eklenmişti. Ancak Danıştay önce yürümesini durdurmuş sonra da sendikal hakları engellediği, çalışma barışını bozduğu gerekçesiyle kesin olarak iptal etmişti.

AYM'nin hem 27 Aralık hem de 28 Aralık gündemleri aynı. Yüzde iki barajı için AYM raportörü iptal yönünde görüş bildirmişti. İptal davasının ertelemeye mahal vermeden karara bağlanması bekleniyor.

Yüzde 2 barajı nedir? Yandaş sendikalara üye olan memurlara 2024 yılı için aylık 348₺ ikramiye ödenecek. Diğer sendikalara üye memurlar bu ikramiyeyi alamayacak. 2023 yılı için yandaş sendikaya üye olmayan memurlar aylık 180 TL tutarında ödemeden mahrum bırakıldı.

Son güncelleme tarihi:23.12.2023 24.00

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.