Son Dakika

DİL ÖĞRETMENLERİ SINAV YAPMAKTAN DERS ANLATAMIYOR

 


Liyakat-Sen Genel Merkezi Milli Eğitim Bakanlığının 2023-2024 öğretim yılında apar topar uygulamaya koyduğu yeni sınav sistemini eleştirdi. Sendikadan yapılan açıklama şu şekilde;

"Eğitim kurumlarında yapılan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde bir dizi değişiklik yapılmıştır. Özellikle Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları; yazılı, dinleme ve konuşma olmak üzere 3 aşamalı olarak yapılmaktadır. Mazereti nedeniyle sınava giremeyen öğrencilere sonradan sınav planlanması karışıklığa yol açmaktadır. Dil grubu öğretmenleri e-okul sisteminde tek sınav tarihi girip üç farklı sınav yapmaktadır.

Ölçme ve değerlendirme süreçlerinin uzun zaman alması, haftalık ders saati az olan derslerde kazanımların işlenmesinde aksamalara neden olmaktadır. Örneğin; ortaokul 5.ve 6. Sınıflarda yabancı dil dersi haftada 3 saattir. Hiçbir ölçme-değerlendirme faaliyeti müfredatın işlenmesine engel olmamalıdır.

Dil grubu derslerde, E-okul sistemine kaydedilen üçüncü sınav tarihinde sadece uygulamalı sınavların yapılmasını, uygulamalı olan; dinleme ve konuşma sınavlarının birleştirilerek tek sınav halinde yapılmasını, dinleme ve konuşma notlarının yarı yarıya değerlendirilmesini Bakanlığımıza öneri olarak sunuyoruz.

Liyakat-Sen Genel Merkezi"

Son güncellenme tarihi:7.11.2023 10:22

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.