Son Dakika

PANSİYONLU OKUL YEMEK ÜCRETLERİNE ZAM YAPILDI

 


Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklendi. Bu madde gereği; Resmi Okul Pansiyonlarında öğlen yemeği yiyen öğretmenlerin ve gündüzlü öğrencilerin öğlen yemeği ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapıldı. Nöbetçi idareciler ve öğretmenlerin pansiyonda belletmenlik yaptıkları gün ücretsiz yemek imkanından yararlanmaya devam edecekler.

Geçici madde şu şekilde;

GEÇİCİ MADDE 3- (1) 2023 yılının Aralık ayı sonuna kadar öğrenci taşıma uygulaması kapsamında yapılacak yemek ihalelerinde kullanılacak tavan ücretin belirlenmesinde Millî Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyonları Kanununun 9 uncu maddesinde yer alan %55’lik oran %75 olarak uygulanır.”


İlgili Kanun Maddesi Şu şekilde;

11/8/1982 tarih ve 2698 sayılı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL PANSİYONLARI KANUNU 

Madde 9 – Pansiyonların bağlı bulundukları okulların öğretmenleri, memurları ve hizmetlileri ile gündüzlü öğrencileri, her gün için tabela gereğince kişi başına düşen günlük ücretin %55‘ini ödemek şartıyla pansiyon tabelasına dahil olarak öğle yemeği yiyebilirler.

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.