Son Dakika

Liyakat-Sen'den Okullarda Manevi Danışmanlık ve ÇEDES Projesi Hk. Basın Açıklaması





Diyanete bağlı din görevlilerinin okullarımızda manevi danışmanlık yapmaları amacıyla “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) protokolü ile eğitim kurumlarına görevlendirilmesi işleminin Milli Eğitim Bakanlığımızca tekrar değerlendirilmesini talep ediyoruz.

Anayasa'nın 24. maddesinde "Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır." denilmektedir. Din eğitiminin zorunlu olarak gelecek nesillerimize verilmesi Anayasal bir zorunluluktur. Manevi ve Milli değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun emirlerinden biridir.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde on binlerce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni görev yapmaktadır. Pedagojik Formasyon eğitimi olmayan diyanet personelinin öğrencilerimize eğitim vermesinden ziyade mevcut DKAB öğretmenlerimizden yararlanılmasını öneriyoruz. İhtiyaç giderilemediği takdirde 2023 yılı içinde yapılacak olan öğretmen ilk atamalarında DKAB branşı kontenjanında artırıma gidilerek ihtiyacın karşılanabileceğini düşünüyoruz.


Liyakat-Sen Genel Merkezi

Son güncelleme tarihi:12.06.2023 14:15

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.