Son Dakika

TRABZONDA HÜDA-PAR STANDI TEPKİLER ÜZERİNE KALDIRILDI

 Son güncelleme:4.05.2023 09:20

Trabzon'da stand açan Hüda-Par'lılara vatandaşlar Türk Bayrağı açarak ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganlarıyla tepki gösterdi. Olayların büyümesi üzerine Hüda-Par standı kaldırıldı.

Ne olmuştu?

Polislerimizi şehit eden, insanlarımızı domuz bağı adı verilen bir işkence yöntemiyle katledip binaların bodrum katlarına gömen ve bununla yetinmeyip üzerine beton döken Hizbullah terör örgütünün avukatlığını yapmış olan Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TV kanallarında; Türk Bayrağı kutsalımıza tepki göstermiş yerine Türkiye Bayrağı ifadesinin kullanılmasını önermişti. Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek ilk dört maddesinin değişikliğe açılmasını önermişti.

 

Hüda-Par'ın rahatsız olduğu Anayasanın 4 maddesi nedir?  Kısaca bakalım;


MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.

MADDE 4.– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
 
Ne olmuştu:
 
Türk Bayrağı ve Türk isminden rahatsızlığını apaçık ifade eden, Anayasal düzene karşı ifadeleri bulunan hatta sözde kürdistan islam cumhuriyetini kuracağını ifade eden Hüda-Par; Cumhur İttifakı içine alındı. Hüda-Par 14 Mayıs seçimlerine AKP ile ortak milletvekili listesi ile seçime katılıyor.

Ankara'daki "Domuz bağı katliamları"nın sorumlusu, çarptırıldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy'un kalan cezası, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmişti.

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.