Son Dakika

TİS Protokolünde Bazı Maddeler Memurları Ürkütmemek İçin Gizlendi Mi?

 

Prof. Dr. Aziz Çelik Kamu İşçilerine verilen %45'lik zammı içeren Toplu İş Sözleşmesinde bazı maddelerin memurları seçim öncesi ürkütmemek için gizlendiğini iddia ederk Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"KAMU TİS PROTOKOLÜ İMZALANMIŞ AMA TÜMÜ SEÇİMDEN SONRA AÇIKLANACAKMIŞ! (Belgesi aşağıda) Çok tuhaf bir durum! Bir sendika iyi bir sözleşmenin tümünü neden açıklamaz? Hükümet iyi bir sözleşmenin tamamını seçimden önce neden saklar? Neden çekiniyorlar? İmzalanmış bir TİS protokolü neden 5 gün daha saklanıyor?  Tahminim şu: Diğer ücretler ve maaşlar kamu işçisinin çok altında kaldığı için infial var. Bunu ibfiali önlemeye çalışıyor hükümet. Protokolün tamamını açıklamayı seçimden sonraya bırakma sebepleri bu.  Merkezi idaredeki kamu işçileri göründüğü kadarıyla iyi ücretler elde etti. Kesinlikle haklarıdır. Ama memurlar, belediyelerdeki diğer kamu işçileri çok geride kaldı. Büyük dengesizlik ve adaletsizlik oluştu.  Yandaş konfederasyon Memur-Sen’in ucube toplu sözleşmesiyle ortalama memur maaşı en düşük kamu işçisinin çok çok altında kaldı. Saklamaya çalıştıkları gerçek bu. Hükümet saklıyor. Peki @turkiskonf ve @hakiskonf iyi olarak kabul edilen sözleşmenin bazı hükümlerini neden 5 gün daha saklıyor?"

Yayınlanan 6 sayfalık protokol metninin  sosyal hak ve yardımları içeren 3-4-5. sayfaları bulunmamaktadır.

Son güncelleme tarihi:11.05.2023 11:27

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.