Son Dakika

CUMHUR İTTİFAKINDA MÜLAKAT ÇATLAĞI

 Son güncelleme tarihi:1.05.2023 21:39


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Nisan 2023 tarihinde yaptığı açıklamada kamuya memur alımlarında mülakatın kaldırılacağını şu sözlerle açıklamıştı: 

"Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız."

Açıklamadan sonra tepkiler gecikmedi. İktidar değil de muhalefet liderleri gibi vaatlerde bulunmayıp bu yönde somut adım atarak bir kararnameyle mülakatı kaldırabileceği yönünde eleştiriler gelmişti.

Ancak Cumhurbaşkanının mülakatın kaldırılacağı yönde açıklamalarından sonra TV100 kanalında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman soylu Erdoğan'ın aksine mülakatı savunan açıklamalarda bulundu. 

Açıklama şu şekilde: "

“Dünyanın bütün önemli şirketlerinde mülakat var. Ben ticaretin içinden geliyorum. Ben iş yerime çok insan aldım, hepsine mülakat yaptım. Mülakat yapmak zorundayım.”

İki çelişkili açıklama kamuoyunda, 14 Mayıs seçimlerinden sonra mülakatın gerçekten kaldırıp kaldırılmayacağı konusunda endişeye neden oldu.

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.