Son Dakika

TALİP GEYLENDAN TEPKİ: "BU ÜLKEDE YILLARDIR ÇATIR ÇATIR KUL HAKKI YENMİŞTİR"

SON GÜNCELLEME TARİHİ: 12.04.2023 11:53



Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamuda ilk kez işe alımlarda mülakatın kaldırılmasına yönelik seöim vaadleri konusunda bir sosyal medya paylaşımıyla tepki gösterdi.

"BU ÜLKEDE YILLARDIR ÇATIR ÇATIR KUL HAKKI YENMİŞTİR"

Ne olmuştu: Millet İttifakı liderlerinden özellikle Kemal KILIÇDAROĞLU ve Meral AKŞENER, iktidara geldiklerinde mülakatı kaldıracaklarını vaad etmiştlerdi. Dün bir gelişme yaşandı. AKP seçim beyannamesi töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Sanki muhalefettelermiş gibi kamuya ilk işe alımda mülakatı kaldıracaklarını vaad etti. Oysa hala iktidardalar, bir kararname ile mülakatı kaldırabilirler. 21 yıllık hata, kul hakkı, torpil, iltimas iddaları kabul edilmiş ancak hala somut adım atılmamış ve 'seçilirsek' şartına bağlanmıştır. Mülakat ya da süslü adıyla sözlü sınav kamuda düzeni alt üst etmiş, liyakatsiz kadroların devlet yönetimini ele geçirmesine neden olmuştur.

Talip GEYLAN'ın paylaşımı şu şekilde;

"Seçime doğru giderken tüm partilerin MÜLAKAT KALDIRILACAK vaadi, Türkiye @Kamu_Sen’in yılllardır dile getirdiği gerçeğin somut doğrulaması olmuştur. Bu ülkede yıllardır, mülakat marifetiyle, çekirdek çitler gibi çatır çatır kul hakkı yenmiştir. Sendikamızın, her toplu sözleşmede kırmızı çizgi olarak ilan ettiği gibi; ilk atama, görevde yükselme ve yönetici atamalarında, yani kamunun her safhasında liyakat ve ehliyet temelli bir süreç yürütülmelidir."

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.