Son Dakika

SİGORTALILARA YEMEK BEDELİ ÖDENMESİNE DAİR YÖNETMELİK YAYINLANDI




Bugün yayınlanan Resmi Gazetede Sosyal Sigortalar Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasın dair yönetmelik yayınlandı ancak yönetmelikte: "12/5/2010 tarihli ve 27579 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 97 nci maddesinin yedinci fıkrasında yer alan ... (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, ..." ifadesi yer almaktadır. Aynı fıkra bendinin eski haline baktığımızda herhengi bir değişiklik yapılmadığını fark ettik. SGK konuyla ilgili açılama yapmalıdır.

Yeni hali: 


“a) İşyerinde veya müştemilatında yemek verilmemesi şartıyla yemek bedeli adı altında sigortalılara veya sigortalılar için üçüncü kişilere yapılan her türlü ödemelerin, günlük asgari ücretin Kurum Yönetim Kurulunca belirlenen oranının fiilen çalışılan gün sayısı ile çarpılması sonucunda bulunacak tutarı,” 

Eski hali:

"a) İşyerinde veya müştemilatında yemek verilmemesi şartıyla yemek bedeli adı altında sigortalılara veya
sigortalılar için üçüncü kişilere yapılan her türlü ödemelerin, günlük asgari ücretin Kurum Yönetim Kurulunca belirlenen oranının fiilen çalışılan gün sayısı ile çarpılması sonucunda bulunacak tutarı,"


Son güncelleme Tarihi:28.03.2023 13:38

 


Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.