Son Dakika

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA İHDAS EDİLEN 1. DERECE ŞEF KADROLARI 3. VE 4. DERECE OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Haberin Son Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 14:34

 
 
 Bugün yayınlanan Resmi Gazete'de bazı kurumların dolu ve boş kadrolarında değişiklik yapıldığına dair karar yayınlandı. İçişleri Bakanlında Şeflere verilen 1. derece kadrolar geri alındı. 

19 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete'de Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 111) ile İçişleri Bakanlığına 38 adet şef kadrosu tahsis edilmişti.

 İlgili haberimizde şeflerin en fazla 3. dereceye kadar yükselebildiğini ancak yapılan bu düzenlemeyle artık şeflerin de 1. derece kadrolara atanabileceğini, bu durumun diğer kurumlara da emsal teşkil edeceğini yazmıştık.

Görünen o ki Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel Prensipler Genel Müdürlüğü şeflerin en fazla 3. derece kadrolara atanabileceğini sonradan fark etmiş olacak ki bugün yayınlanan resmi gazetedeki kararla bu durum eski haline getirilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine geçildikten sonra kapatılan Devlet Personel Başkanlığının (zira kurumsal hafıza zayıflamıştır) yerini alan İdari İşler Başkanlığı Personel Prensipler Genel Müdürlüğü hala DPB'nin performansına ulaşamamış görünüyor.

Bu duruma örnek başka hatalı uygulamalar da bulunmakta örneğin; Cumhurbaşkanlığının Bakanlıkların taşra teşkilatını düzenleyen kararnamesinde il müdür yardımcılığı kadrosu bulunmamasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde yıllardır il müdür yardımcıları çalıştırılmaktadır.

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.