Son Dakika

LİYAKATIN OLDUĞU YERDE ADALET OLUR.



İdareye verilen takdir yetkisi, kamu görevlisini cezalandırmak amaçlı kullanılamaz.!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde şube müdürü olarak görev yapmakta iken farklı bir fakülteye görevlendirmesi yapılan şube müdürü üyemizle ilgili olarak, Twitter üzerinden yaptığım açıklamalarla üniversite yönetimine cevaplandırılmasını istediğimiz bazı sorular sorarak yapılan görevlendirmenin hukuksuz olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini belirtmiştik. 
Twitter üzerinden yaptığım bu açıklama yerel bir gazetede haber yapılmıştı. 
Ancak üyemizin kamu yararını ve zararını gözeterek görevli olduğu birimde ihale şartnamesine özel maddeler konulmasını ret etmesi üzerine Üniversite yönetiminin sürgününe maruz bırakılmıştı. 
İzmir İdare Mahkemesine Yürütmenin durdurulması ve iptali istemi ile açtığımız davada yürütmenin durdurulması talebimiz istinaf yolu açık olmak üzere ret edilmişti. 
Haklı olduğumuzu düşündüğümüz davanın peşini bırakmadık sendika avukatımızla yaptığımız istişare sonrasında alt mahkemenin ret kararını  İzmir Bölge idaresine götürerek  itiraz ettik. İzmir Bölge İdare Mahkemesi de itirazımızı hakkı bularak " Yürütmeyi Durdurma" kararı vermiştir. 
Üyemize, hayırlı uğurlu olsun.
 Kararın uygulanması ve idarenin üyemizle ilgili olası hukuksuz tedbirlerinin takipçisi olacagız.
Ne demiştik hukuksuz uygulamaların belası, hukukun savunucusu olacagız.
Not: Avukatımız Yüksel Evci hocamıza teşekkür ediyorum.
Emir Kazak
Liyakat Sen Genel Başkanı 


Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.