Son Dakika

KAMU BANKALARININ KONUT KREDİSİNDE 150 TL LİMİTİ VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ




Bu haberimiz konut kredisi kullanmak isteyen tüketicileri ilgilendiriyor. T.C. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi limitini 150 bin lira ile sınırlandırdı. Kamu bankaları tüketici ve konut kredisi büyümesini yavaşlatıcı adımlar atarken, kredi ve mevduat faizleri sert yükselişte. 

Ekonomi yönetiminin krediler üzerinden aldığı önlemlerin maliyete yansımasıyla bir süredir yükselişte olan mevduat ve kredi faizleri ise özel bankalarda daha da yükseldi.

Şikayet var sitesine yazan bir tüketicinin isyanı şu şekilde; 

"Memur olarak çalışıyorum eşimde memur olarak çalışıyor geçen gün İstanbul Adalet Sarayı VakıfBank şubesinden konut kredisi çekmek istedik ev bulduk ama VakıfBank taki memur genel merkezden talimat geldiğini 150 bin tl üzerinde konut kredisi verilmemesi talimatının olduğu söylendi. Böyle saçma bir şey olabilir mi ben ev alacaksam 150 TL eksikse onu bankadan almam zaten akraba eş dosttan bulurum. Devletin açıkladığı yasal oranlar var filan haberlerde o kadar öyle kredi veriliyor böyle kredi veriliyor haberleri var ama bize sebepsiz yere talimatla işlem yapmıyorlar bile. Memura isyan edince vermemek için uğraşıyorlar ibaresini rahat şekilde kullanabiliyor. Ha diyeceksiniz ki kredi puanınız düşüktür bilmem ne kredi puanım 1508 eşimde çalışıyor geçmişimiz temiz. Eşin etkisi yok diyor memur. Ben CİMER ®'e de başvuruda bulunacağım. Benim bulduğum ev satıldı kirada Sürünüyoruz."

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.