Son Dakika

LİYAKAT-SEN GENEL BAŞKANI EMİR KAZAK, CB İLETİŞİM BAŞKANLIĞININ 3600 EKGÖSTERGE TWİTİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI


Yetkili sendika başkanı  ÇSGB'den  3600 ekgösterge düzenlemesi ile ilgili teklif bekliye dursun...

T.C. İletişim Başkanlığı resmi Twitter hesabından;

"3600 ek gösterge düzenlemesini, 5 milyonu aşkın memur ve emeklinin tamamını ilgilendiren bir formülle hazırladık. Yarın kabine toplantısı sonrasında detayları açıklayacağım." şeklinde twit paylaşmıştır.

3600 ekgöstergenin belli meslek gruplarıyla sınırlı olacagını ve tüm çalışanların da ekgöstergelerinin belli oranda artırılacağını düşünüyorum. Asıl önemli olan çalışma bakan yardımcısına sunduğumuz raporda da belirttiğimiz gibi ekgösterge çarpanları arasındaki yüzdelik oranlar arasındaki farkın 20 puana indirilmesi olacaktır. Aksi takdirde çalışanlar ve emekliler arasındaki hiyerarşik ücret makası daha da açılacak ve tartışmalara meydan vermekten öteye geçmeyecektir.

3600 ekgösterge düzenlemesi ilk olarak belli meslek gruplarına yönelik düşünülüyordu. Kamuoyu tepkileri ve Cumhurbaşkanımızın kapsamının genişletilmesi isteği doğrultusunda Ekgöstergesi olmayanlara ekgösterge verilmesi, tüm çalışanların da ekgöstergelerininde belli oranda artırılması düzenlemesine dönüştü örnek olarak 2200 ekgösterge alanların 3000 çıkartılması gibi. Yani 3600 yine belli başlı meslek gruplarına verilecek diğer taraftan da diğer çalışanların ekgöstergelerine de ufak dokunuşlar olacak diye yorumluyorum.

Emir KAZAK

Liyakat-Sen Genel Başkanı



Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.