Son Dakika

İSMAİL KONCUK SORU ÖNERGESİNE VERİLEN BİR CÜMLELİK CEVABA TEPKİ GÖSTERDİ

 

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, MEB'in sadece sınavla atama yapılabilen şube müdürü kadrolarına hiçbir liyakat kriteri dikkate alınmadan, sınavsız olarak yapılan atamaları soru önergesi olarak MEB Bakanı Mahmut Özer'e sormuştu. MEB bir cümlelik cevapla soru önergesini görmezden gelmesi üzerine İsmail Koncuk şöyle tepki gösterdi: 657’deki istisnai kadro suistimali ile şöförünü şube müdürü yapmak, eşe dosta kadro vermek mevzuata uygun olabilir ama vicdana uygun mu Sn Mahmut Özer? Bu cevabı yazarken vicdanınız biraz rahatsız olmuştur umarım.Malum devlet memuru olmak için ter döken milyonlarca evladımız var. 
https://t.co/ARxmo0iMEu

657’nin 59 maddesinde görevine ihtiyaç duyulan ve hızla, sınavsız atanması gereken bazı kadrolar var, özel kalem gibi. Bir ihtiyacı gidermek için kanuna konmuş bu istisnalar maalesef suistimal edilerek, torpilli insanlar sınavsız memur yapılıyor. Sayıları binlerle maalesef.

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.