Son Dakika

EĞİTİM BİR SEN'DE 3 DÖNEM KURALI KALDIRILDI

 


Eğitim-Bir-Sen'de merakla beklenen Tüzük Tadil Kongresi bugün gerçekleşti. Kongrede alınan kararla yapılan oylama sonucunda 128 oya karşı 136 oyla kamuoyunda 3 dönem kuralı olarak bilinen Eğitim-Bir-Sen Tüzüğünün “Yöneticilerin Görev Süresi” başlıklı 33. Maddesi’nde değişikliğe gidildi. 33. Madde’de yapılan değişiklikle artık aynı göreve 3 defadan fazla seçilememe yasağı tarih oldu.

Gerçekleşen bu değişiklikle, Eğitim-Bir-Sen’de artık ölünceye kadar başkanlık yapabilmek mümkün hale geldi. Emeklisi gelen şube başkanı, Emekli Memur-Sen çatısı altında emekliliğinde de Emekli Memur-Sen şube başkanı olma imkânına sahip.

Tüzük Tadil Kongresinde yapılan bir başka değişiklikle de temayül yoklaması şeklinde yapılan ilçe başkanlığı seçimlerinin 2022 Ekim ayından itibaren Şube seçimleri sonrasında yapılacağı öğrenildi.

Kamuoyunda büyük beklenti oluşan profesyonel sendikacı maaşlarının öğretmen maaşına eşitlenmesi konusunda herhangi bir önerge verilmediği ve bu konunun oylama konusu olarak gündem olmadığı bilgisine ulaşıldı.

 Murat Kenan Erdem

 kamudanhaber.net/

 

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.