Son Dakika

MHP'Lİ VEKİLDEN DEVLET MEMURU OLAN KAMU SEN ÜYELERİNE CUMHUR İTTİFAKININ SEÇİM BAŞARISI İÇİN SAHAYA İNİN ÇAĞRISI GELDİ

 


Türkiye Kamu-Sen 7. Olağan Merkez Genel Kurulu, 7-8  Mayıs 2022 tarihlerinde, saat 10:00’da Ankara'daki Grand Mercure'de gerçekleştirildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar YILDIRIM delegelere hitap etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar YILDIRIM, hitap ettiği kitlenin tamamının siyasi faaliyet yapması yasak olan devlet memuru olması rağmen Kamu Sen delege ve üyelerine, Cumhur İttifakının başarısı ve Cumhurbaşkanı seçilmesi için sahaya inin çağrısı geldi. Bu sözler salondaki KAMU-SEN ve TÜRK EĞİTİM SEN üye ve yöneticilerinden alkış aldığı görüldü.

Devlet memurlarına, siyasi partiye üye olmak ve siyasi faaliyetlerde bulunmak vb. faaliyetlerden dolayı 657 sayılı Kanunun 125. maddesindeki hükümler uyarınca; kademe ilerlemesinin durdurulması ve Devlet memurluğundan ihraç cezası verilebilmektedir.

Sendika - Siyaset ilişkilerinin alenen ifade edilmesi Türk Sendikacılık tarihinde sarı bir leke olarak iz bıraktı. Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen üyelerinin bu siyasi faaliyet çağrısına nasıl tepki vereği merak konusu oldu.

Yaşar YILDIRIM'ın açıklamalarını içeren videoyu izlemek için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Yorum yazarak Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına uymayı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Devletajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.